
نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از گوگل تگ منیجر Google tag manager
نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از گوگل تگ منیجر Google tag manager در ۵ دقیقه را با خواندن این راهنمای تصویری یاد خواهید گرفت. نصب گوگل آنالیز اولین چیزی است که شما پس از آشنا شدن با این نرم افزار به دنبالش می گردید. اما اینکه چطور نصب و پیکربندی Google analytics را به سادگی و به صورت صحیح انجام دهید از هر چیزی برای شما مهم تر است. برای نصب گوگل آنالیز چند راه وجود دارد، ولی ما فقط بهترین راه یعنی نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از گوگل تگ منیجر را به شما آموزش میدهیم. این آموزش با زبان بسیار ساده، به صورت مرحله به مرحله و تصویری میباشد تا برای دوستانی که به تازگی با گوگل آنالیتیکس آشنا شده اند کاربردی باشد.
این آموزش شامل بخش های زیر هست :
۱-ثبت نام در گوگل آنالیتیکس
۲-ثبت نام در گوگل تگ منیجر
۳-اضافه کردن کد گوگل تگ منیجر به سایت
۴-نصب گوگل آنالیتیکس از طریق گوگل تگ منیجر
۵-تست گوگل آنالیتیکس
۱-ثبت نام در گوگل آنالیتیکس
برای ثبت نام در google analytics حتما باید یک اکانت gmail داشته باشید، پس اگر تا الان از جیمیل استفاده نمیکردید برای استفاده از آنالیتیکس هم که شده باید همین الان اکانت جیمیل خودتان را بسازید. پس از ساخت اکانت جیمیل به Google Analytics برید و با اکانت جیمیل خودتون لاگین کنید.
پس از ورود با صفحه زیر مواجه میشوید.

روی دکمه sign up کلیک کنید تا به صفحه زیر برید

فیلد هایی که باید پر کنید :
Account Name : اسم سایتتون را بنویسید مثلا digitalanalytics
Website Name : باز هم اسم سایتتون را بنویسید مثلا digitalanalytics
Website URL : آدرس سایتتون را بنویسید. مثلا : https://digitalanalytics.ir
Industry Category : گزینه other را انتخاب کنید
Reporting Time Zone : ایران که تحریمه و تو لیست وجود نداره پس گزینه United Arab Emirates را انتخاب کنید، دقت کنید که از نظر زمانی نیم ساعت از ما جلوتر هستند.
در انتها روی دکمه آبی رنگ Get Tracking ID کلیک کنید. سپس صفحه موافقت با قوانین گوگل برای شما باز میشه که در بالای صفحه دوباره از منو کشور ها، United Arab Emirates را انتخاب کنید و تیک زیرکارد را فعال کنید و بعد Accept را بزنید.

در صفحه ای که باز میشه یک Tracking ID شبیه به UA-123454603-1 وجود داره که از این به بعد ما فقط با این کد کار داریم. دقت کنید که اولش حتما UA باشه.

۲-ثبت نام در گوگل تگ منیجر
ابتدا بهتون توصیه میکنیم تا مقاله گوگل تگ منیجر چیست ؟ را مطالعه کنید و باهاش آشنا بشید. در این مقاله مفصلا راجع به Google Tag Manager صحبت کردیم و اینکه چی هست و چی کار میکنه را کامل توضیح دادیم. به خاطر همین مستقیم میریم سراغ ثبت نام در گوگل تگ منیجر و ادامه مراحل نصب گوگل آنالیتیک.
با همون جیمیلی که برای آنالیتیکس ساختید به صفحه گوگل تگ منیجر برید و لاگین کنید.

در قسمت Account Name نام وبسایت خودتون را بزنید. مثلا digitalanalytics و در قسمت Country، کشور United Arab Emirates را انتخاب کنید و Continue را بزنید.
در قسمت Setup Container نام وبسایت خودتون را بزنید. مثلا digitalanalytics و برای قسمت Where to Use Container گزینه Web را انتخاب کنید و دکمه create را بزنید. سپس صفحه موافقت با قوانین گوگل تگ منیجر براتون باز میشه که تیک موافقت را فعال کنید و روی دکمه yes کلیک کنید.

۳-اضافه کردن کدهای گوگل تگ منیجر به سایت
بلافاصله پس از مرحله قبل کدهای Container را بهتون میده که شما باید کد اول را قبل از پایان تگ هدر سایتتون درج کنید. یعنی تو کدهای ساییتون هرجا <header/> را دیدید، کد اول را قبلش کپی پیست کنید. کد دوم را هم باید بعد از تگ <body> کپی پیست کنید.

۴-نصب گوگل آنالیتیک با استفاده از تگ منیجر
مراحل نصب را با هم یک مرور میکنیم :
۱- ایجاد یک متغییر که کد گوگل آنالیتیکس را در آن قرار میدهیم
۲- ایجاد تگ مخصوص گوگل آنالیتیکس
نکته : برای سایت هایی که از جاوا اسکریپت سمت کلاینت مثل React استفاده میکنند چون هنگام تغییر آدرس ها صفحه به صورت کامل ریلود نمیشه کار به همین سادگی نیست و پیاده سازی آنالیتیک روی چنین سایت هایی نیازمند پیاده سازی dataLayer هست که دانش فنی نیاز داره. کاری بسیار سخت و پیچیده، اما لذت بخش.
ایجاد متغییر در گوگل تگ منیجر
در تب Workspace گوگل تگ منیجر، سمت چپ صفحه یک کادر وجود داره که باید روی Variables و سپس از قسمت User-Defined Variables روی NEW کلیک کنید. در صفحه ای که باز میشود ابتدا نام متغییر را GA-ID بگذارید ( میتوانید نام دلخواه خودتون را بگذارید) و سپس روی Variable Configuration کلیک کنید.

حالا در کادر جدیدی که باز میشه باید نوع متغییر مخصوص گوگل آنالیتیکس را انتخاب کنید، یعنی Google Analytics Settings در قسمت utilities.

و در انتها باید Tracking ID گوگل آنالیتیکس را در کادر مربوطه اضافه کنید و دکمه Save را بزنید.

ایجاد تگ مخصوص گوگل آنالیتیکس در گوگل تگ منیجر
از کادر اصلی سمت چپ به قسمت Tags بروید، روی NEW کلیک کنید و سپس در صفحه جدیدی که باز میشود ابتدا از قسمت Tag Configuration نوع تگ را باید Google Analytics – Universal Analytics انتخاب کنید.

به صورت خودکار به صفحه قبل برمیگردید که دو گزینه ظاهر شدند :
Track Type که باید روی Page View باشه و Google Analytics Settings که باید همون متغییری که در مرحله قبل ساختید، یعنی GA-ID را بهش بدید.

در انتها باید با کلیک روی Triggering و در صفحه جدیدی که باز میشود گزینه All Pages را انتخاب کنید.
در واقع در این قسمت به گوگل تگ منیجیر میگوییم که میخواهیم تگ گوگل آنالیتیکس تحت چه شرایطی در سایت فعال بشود. قاعدتا برای اینکه در تمام صفحات بتوانیم رفتار کاربران را بررسی کنیم، بهترین گزینه تریگر All Pages از نوع Page View میباشد. یعنی هر موقع در هر صفحه ای از سایت کاربر یک پیج را لود کند، گوگل آنالیتیکس برای جمع آوری داده های مربوط به رفتار آن کاربر باید فعال بشود.

خوب مراحل نصب به پایان رسید و الان باید دکمه Submit که بالا سمت راست قرار گرفته را بزنید و تگی که ساختید را Publish کنید. در واقع تا زمانی که دکمه Publish را نزنید هیچکدام از تغییراتی که در تگ منیجر انجام دادید روی سایت اعمال نمیشوند، پس Publish را فراموش نکنید. برای هر ورژن هم یک توضیحات از تغییراتی که اعمال کردید بنویسید تا بعدا اگر نیاز شد بتونید بررسی کنید.
۵-تست گوگل تگ منیجیر و گوگل آنالیتیکس
گوگل تگ منیجر آپشنی به عنوان Preview داره که خیلی بهمون کمک میکنه. وقتی Preview Mode را فعال کنید، روی سایت شما و در پایین صفحه یک کادر باز میشه که فقط و فقط خودتون میبینید و اونجا تمام اتفاقاتی که روی فرانت سایت میافته و داده هایی که جابجا میشه را بهتون نشون میده. پس برای تست، فعالش کنید تا کادری مشابه تصویر زیر روی سایت خودتون ببینید. همانطور که در تصویر مشخصه یک قسمتی وجود داره که نوشته Tags Fired On This Page و تگ هایی که با لود صفحه اول دیجیتال آنالیتیکس اصطلاحا Fire شدند را نشان میده که فقط تگ UA فعال شده است. تا اینجا خیالمان راحت شد که تگ منیجر درست کار میکند و برای تست گوگل آنالیتیکس کافیه که به قسمت Real Time در گوگل آنالیتیکس بروید و وضعیت فعلی کاربران روی سایت خودتون را بررسی کنید. البته اگر در اون قسمت یوزر آنلاین وجود نداشت (مثلا خودتون که در یک صفحه خاص هستید را نشان نمیدهد) احتمالا در مرحله تعریف متغییر یا درج کد آنالیتیکس دچار اشتباه شده اید و مراحل مربوطه را باید دوباره بررسی کنید.

برای خروج از حالت Preview Mode هم روی Leave Preview Mode کلیک کنید.

در آموزش نصب گوگل آنالیتیک تلاش کردیم تا به به صورت کاملا مقدماتی و مرحله به مرحله گوگل آنالیتیکس را با استفاده از گوگل تگ منیجر نصب کنیم. اگر همچنان برای شما سوال و ابهامی باقیمانده، لطفا در قسمت نظرات سوالتان را مطرح کنید تا خیلی زود بهتون کمک کنیم.
سلام. وقتی من با این روش گوگل آنالتیکس رو بر روی سایت خودم نصب کردم، کلیک های خودم روی سایت در گوگل آنالتیکس شمرده میشه. در صورتی که قبلا که به روش دیگه ای گوگل آنالتیکس رو نصب کرده بودم، تشخیص میداد که من ادمین هستم و کلیک های من رو به حساب نمی آورد. چجوری میشه این مشکل رو حل کرد؟
سلام
۲ تا راه حل دارید :
۱- اگر IP اختصاصی دارید و آیپیتون تغییر نمیکنه، میتونید IP خودتون را در قسمت Views>filter اصطلاحا Exclude کنید تا دیگه رفتار هر کسی با این آیپی از سایت استفاده میکنه را در نظر نگیره.
۲- افزونه OPT-OUT را روی مرورگر خودتون نصب و فعالش کنید مشکلتون حل میشه.
ممنون از راهنماییتون. با افزونه ای که گفتید مشکلم حل شد. میخواستم بدونم این مشکل برای همه افرادی که گوگل آنالتیکس رو به این روش نصب می کنند پیش میاد یا احتمالا من نتونستم به درستی نصب کنم یا داخل سایت خودم مشکلاتی وجود داشته که این اتفاق افتاده؟
خواهش میکنم
ببینید با هر روشی که گوگل آنالیتیکس را نصب کنید، کلیک های خودتون روی سایت شمرده میشه. اینکه قبلا شمرده نمیشده شاید قبلا اشتباه نصب کردید. اصلا یکی از مراحل تست نصب اینه که بتونید رفتار خودتون را در قسمت real time آنالیتیکس ببینید.
سلام
من چطوری میتونم لوکیشنم تغییر بدم
آذربایجان انتخاب کردم الان میگه لوکیشن تغییر بدین یا مشمول gdpr میشین
آخرش تونستم نصبش کنم دمت گرم برای راهنمایی
خوش حالم که این آموزش برایت مفید بوده.
برای این ارور چه بکنیم آقای منکرسی؟
Uncaught SyntaxError: Unexpected token <
سلام
کجا با این ارور مواجه شدی ؟ یک توضیحات لازم هست
با تشکر از آموزش کاملتون.
من میخواستم بدونم وقتی تگ گوگل آنالیتیکس رو با گوگل تگ منیجر توی قالب سایت قرار میدیم بعد از عوض کردن قالب باید دوباره کد تگ منیجر رو تو قالب جدید قرار بدیم و بعد با تگ منیجر تگ گوگل آنالیتیکس رو اضافه کنیم؟
افزونه monsterinsights این کارو بعد از تعویض قالب اتوماتیک انجام میده؟
برای کسی که فقط میخواد تگ گوگل آنالیتیکس رو اضافه کنه استفاده از افزونه یا وارد کردن دستی تگ بهتر نیست؟
سلام وقت بخیر
۱- بله وقتی قالب را عوض می کنید، تگ گوگل منیجیر هم پاک میشه و باید دوباره اون را در میان کد قالب جدید قرار دهید.
۲- من تا حالا از افزونه ای که گفتید استفاده نکردم.
۳- خوب همه سایت ها وردپرس نیستند، ولی اگر میخواهید روی سایت وردپرسی این کار را بکنید، میتونید از افزونه های مربوطه استفاده کنید اما این را بدونید که هرچی تعداد افزونه های سایتتون بیشتر میشه، سرعت سایتتون هم کندتر میشه. کاری که میشه بدون افزونه انجام داد را بدون افزونه انجام بدید که سایتتون سنگین نشه. همچنین میتونید فقط کد گوگل آنالیتیکس را روی سایتتون اضافه کنید. اما اگر بخواهید event ها را آنالیز کنید ( مثلا اینکه کاربر تا کجای صصفحه را اسکرول کرده ، روی کدوم لینک ها یا دکمه ها کلیک کرده، goal های مبتنی بر event ها ) بدون تگ منیجر امکان پذیر نیست.
با سلام
فرمودید برای سایت های ری اکت روال درج کد فرق میکنه میشه بفرمایید تفاوتش چی هست و یا منبعی براش معرفی کنید؟
سلام
اگر سایتتون سمت سرور رندر میشود و آدرس های سایتتون به صورت استاتیک هست، از همین روش میتونید استفاده کنید ولی اگر سایتتون سمت کلاینت رندر میشه یا اینکه در آدرس های سایتتون از # استفاده می کنید، یکم کار متفاوت هست.
در صورتی که سایتتون SPA هست برای نصب گوگل آنالیتیکس میتونید از راهنمای زیر استفاده کنید.
https://www.bounteous.com/insights/2018/03/30/single-page-applications-google-analytics
سلام
هر اکانت فقط میتونه یک وب سایت رو پشتیبانی کنه ؟
سلام
میتونی تا ۵۰ تا سایت را با یک اکانت کنترل کنی.
روی هر اکانت هم بیشتر از ۲۵ تا view نمیتونی بسازی
سلام
بلافاصله پس از مرحله قبل کدهای Container را بهتون میده که شما باید کد اول را قبل از پایان تگ هدر سایتتون درج کنید. یعنی تو کدهای ساییتون هرجا را دیدید، کد اول را قبلش کپی پیست کنید. کد دوم را هم باید بعد از تگ کپی پیست کنید.
اینجا که گفتید توی کدهاتون یعنی داخل سی پنل بشم و هرچی پوشه بود باز کنم و اینارو بذارم قبل بادی؟؟
من کلی صفحه و پوشه و فایل دارم .
میشه بیشتر راهنمایی کنید.
سلام
توی فایل هاتون یک فایل به اسم header هست. فقط داخل همین بگذارید کفایت می کنه. اگر وردپرس هستید، از داخل داشبورد، نمایش > ویرایشگر پوسته می تونید اقدام کنید.
با سلام
من ابتدا گوگل آنالیتیکس روی سایتم فعال کردم حالا میخوام تگ منیجر رو فعال کنم.
الان کد تگ منیجر رو هم باید کنار کد آنالیتیکس قرار بدم؟مشکلی پیش نمیاد؟
خیلی عالی بود کارم راه افتاد
با سلام ممنون بابت مطالب خوبتون
من میخواستم گوگل آنالیتیکس ثبت نامن کنم ولی به مشکل خوردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.